Гордон: Путін – це Гітлер сучасності та лідер фашистської держави

Гордон: Росія сьогодні це абсолютно нацистська фашистська держава
Фото: Ян Доброносов / Gordonua.com
Велику роль тому, що Росія стала державою-агресором, відіграла російська пропаганда. Таку думку засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон висловив в ефірі YouTube-каналу "Навальный LIVE", який веде команда Олексія Навального – опозиційного російського політика, який понад рік перебуває у в'язниці.

"Як так швидко вдалося зомбувати населення Росії? Я колись довго не міг зрозуміти, як наприкінці 1930-х вдалося зомбувати велику німецьку націю – націю Ґете, Шіллера, Бетховена. Націю великої німецької культури. Як можна було зомбувати мільйони німецьких людей? Але майстерність Геббельса та Гітлера – і у підсумку німців зомбували. Сьогодні десятки мільйонів росіян зомбовані так само. Путін – це Гітлер сучасності, лідер фашистської держави. Росія сьогодні – це абсолютно нацистська фашистська держава. І велика роль у цьому російської пропаганди", – заявив Гордон.

За його словами, російські пропагандисти кілька років розповсюджували дезінформацію про Україну.

"Соловйов, Скабєєва, Попов, Дмитро Кисельов, Симоньян, Кеосаян – це сучасні геббельси. Це покидьки. Це інформаційні спецзагони, які протягом вісім років щодня у прайм-тайм на всіх федеральних каналах зомбували незміцнілу свідомість простих росіян. І мільйони росіян щиро вважають, що в Україні створено "фашистську державу", що в нас правлять "фашисти, бандерівці, хунта", – сказав журналіст.

Він наголосив, що імідж "фашистської держави" в Україні російська пропаганда створювала всупереч здоровому глузду.

"Після перемоги у 2019 році Володимира Зеленського я сказав одному російському телеканалу, що сьогодні стався крах усієї російської пропаганди. Тому що у "фашистській країні", де править "хунта, бандерівці та націоналісти", 73% громадян проголосувало за єврея Зеленського. Але це пів біди, бо чинним прем'єр-міністром тоді був єврей Гройсман, а лідером опозиції – єврей Рабінович. Це ж якась "фашистська бандерівська країна", де править "хунта", в якій євреї займають таке становище?" – підкреслив Гордон.

Відео: Дмитро Гордон / YouTube

Війна Росії проти України. Головне