Греція готова відновити пологовий будинок Маріуполя, який зруйнували російські окупанти

9 березня російські окупанти завдали авіаударів по пологовому будинку та дитячій лікарні в Маріуполі
Фото: Мстислав Чернов / Facebook

Греція готова відновити пологовий будинок Маріуполя, який зруйнували російські окупанти. Про це 18 березня у Twitter заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

"Греція готова відбудувати пологовий будинок у Маріуполі, центрі грецької меншини в Україні, милому нашому серцю місті та символі варварства війни", – написав Міцотакіс.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Маріуполь – найбільше портове місто на березі Азовського моря, зараз у ньому проживає приблизно 400 тис. осіб. Бої за місто тривають від початку російського вторгнення. Мер міста Вадим Бойченко говорив, що російські війська не змогли взяти штурмом Маріуполь та почали скидати на нього авіабомби, обстрілювати з артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню житлові квартали.

Жителі оточеного Маріуполя через російських окупантів залишилися без води, світла, тепла та зв'язку. У місті є проблеми з медикаментами та харчовими продуктами.

9 березня російські окупанти завдали авіаударів по пологовому будинку та дитячій лікарні в Маріуполі. За даними місцевої влади, загинуло троє людей, зокрема дитина, 17 дістали поранення. 10 березня російська авіація також неодноразово обстрілювала житлові квартали міста, повідомляла місцева влада.