Григорій Козловський, президент ФК "Рух", передає 500 буржуйок для військових

Григорій Козловський: На цій буржуйці наші хлопці та дівчата зможуть закип'ятити воду, приготувати гарячу їжу
Фото: fcrukh.com
Президент клубу продовжує свою волонтерську діяльність. Минулого тижня Григорій Козловський передав двом львівським бригадам шість військових вантажівок, екскаватор, сітки та 20 рацій. На гроші президента львівського футбольного клубу "Рух" Григорія Козловського виготовили 500 буржуйок, які вже незабаром вирушать на передову. Про це 5 вересня повідомила пресслужба клубу.

"Літо закінчилося, тому нам потрібно готуватися до зими. Розуміємо, що бойові дії будуть тривати в холодну пору року. Нам потрібно зробити все, аби наші славні захисники та захисниці України мали можливість перебувати в теплі. Вони повинні берегти своє здоров'я і зберігати здоровий дух, щоб бити орків і гнати їх до оркостану. Власник "Львівської шкарпеткової кооперативи" Петро Соболь розробив методику виготовлення буржуйок, які легко перевозити по різних позиціях у легковому автомобілі. Ми б хотіли поділитися цим досвідом з іншими волонтерами. Станом на сьогодні ми вже придбали таких 500 буржуйок. Якщо робити таку буржуйку з нових матеріалів, то її вартість складатиме близько 9000 грн. Петро знайшов можливість, щоб робити це за 3200 грн. Це у три рази дешевше", – пояснив Козловський.

Він додав, що в цих буржуйок пряма тяга, щоб чадний газ не потрапив у приміщення, де перебуватимуть військові, оскільки багато таких буржуйок будуть розташовані нижче за рівень землі.

"Відтак у плані безпеки це правильне робоче рішення. Таким чином хотіли б висловити подяку нашим славетним захисникам та захисницям. Нам потрібно обов'язково перемогти заклятих і ненависних орків, щоб якнайшвидше їх прогнати з нашої святої землі", – наголосив президент ФК.

Власник "Львівської шкарпеткової кооперативи" Петро Соболь зазначив, що діяльності підприємства від початку повномасштабної війни в Україні не зупиняли.

"В основному ми спеціалізуємося на виготовленні шкарпеток, відтак наша продукція з перших днів бойових дій була затребувана військовими. Але, окрім цього, був запит від волонтерів на буржуйки. Ми домовилися зі "Львівелектротрансом". Вони нам віддали старі демонтовані опори, і саме з них була виготовлена перша партія буржуйок, які вже в березні були на передовій. Зараз, оскільки ми знову заходимо в період холодів, знову потрібно відновлювати виробництво буржуйок. Маємо вже певні напрацювання. Прагнемо максимально забезпечити побутові умови для наших захисників та захисниць, щоб вони могли себе відчувати в певному комфорті наскільки це можливо. Таку буржуйку, яку ми виготовляємо, можна уніфікувати на позиціях. Ми її спеціально не нарощували різними додатковими агрегатами. Можна додатково по боках зробити "вуха" для просушування речей. Але це потрібно робити вже на місці, адже в іншому випадку це ускладнює транспортування. Кожен вже собі зможе модернізувати буржуйку, як собі захоче, на місці дислокації", – сказав Соболь.

Відео: Ruh TV / YouTube