Гройсман: Уявіть, як би за децентралізації процвітали окупований Донбас і Крим, який РФ перетворила на військову базу

Гройсман: Росія перетворила Крим на найпотужнішу військову базу, яка становить загрозу не тільки для України
Фото: kmu.gov.ua

Військова база, на яку Росія перетворила Крим, становить загрозу не тільки для України, зазначив український прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Якби Донбас і Крим не були окупованими, вони могли б розвиватися і "процвітати" завдяки реформі децентралізації. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на Київському безпековому форумі 12 квітня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Нещодавно було чотири роки наймасштабнішій та одній із найуспішніших реформ в Україні – реформі децентралізації. І уявіть собі, за тих мільярдних можливостей, які надала децентралізація, і повноважень, які ми передали на місця, як сьогодні процвітали б окупований Донецьк, окупований Луганськ, курортний український Крим, який Росія перетворила на найпотужнішу військову базу, що становить загрозу не тільки для України. Вірю, що наш демократичний світ переможе", – заявив він.

У грудні 2017 року президент України Петро Порошенко підкреслював, що проведення реформи з децентралізації сприяло істотному зростанню місцевих бюджетів і їхніх можливостей. За його словами, бюджети розвитку місцевих громад зросли в п'ять-шість разів.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова. Відразу після анексії Криму почався збройний конфлікт на сході України, він триває досі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.