"Хочете віддати їм частину країни як "подарунок" за холодний геноцид?" Подоляк назвав "людожерством" російські удари по енергетичних об'єктах

Подоляк не бачить перспектив для переговорів із РФ в умовах ударів по інфраструктурі України
Фото: president.gov.ua

Переговори України з керівництвом країни-терориста Росії після щоденних ударів російських військ по енергетичних об'єктах неможливі, констатував 20 жовтня у Twitter радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Іще раз про переговори – для "особливо наполегливих". Росія щодня навмисно б'є по енергетичних об'єктах, щоб узимку ХХІ століття заморозити мирних громадян іншої країни. Хочете віддати їм частину країни як "подарунок" за холодний геноцид? І чи надовго це зупинить російське людожерство?" – написав Подоляк.

4 жовтня президент України Володимир Зеленський ввів у дію ухвалене 30 вересня рішення РНБО, в якому офіційно констатують "неможливість проведення переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним".

Контекст:

Останніми тижнями РФ масово обстрілює Україну. За даними ДСНС, за період із 7-го до 18 жовтня РФ завдала приблизно 190 масованих ударів ракетами, дронами-камікадзе й артилерією по 16 областях України та по Києву.

Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено майжео 40% енергетичної інфраструктури, повідомили у Міненерго 19 жовтня.

18 жовтня Зеленський закликав українців заощаджувати електроенергію в години пікових навантажень на енергосистему– із 17.00 до 23.00.

19 жовтня окупанти атакували об'єкт енергетичної інфраструктури у Вінницькій області. Крім того, російські війська завдали ракетного удару по Бурштинській ТЕС в Івано-Франківській області.