Ірина Геращенко заявила, що бойовики на Донбасі утримують 168 українців

Геращенко сподівається, що обмін утримуваних осіб відбудеться до кінця року
Фото: Верховна Рада України / Facebook

Кількість заручників, що перебувають у руках угруповань "ДНР" і "ЛНР", за інформацією першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, зросла.

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що на тимчасово окупованій території Донбасу утримують 168 заручників. Про це вона сказала на зустрічі з делегацією Кнесету Ізраїлю, інформує прес-служба Верховної Ради.

24 листопада вона заявила, що на окупованих територіях утримують 162 українців.

"Ми дуже сподіваємося, що до Нового року відбудеться процес звільнення наших 74 героїв і робимо для цього все можливе", – сказала перший віце-спікер ізраїльським парламентаріям, додавши, що протягом останніх півтора року процес звільнення заручників було заблоковано.

16 листопада ватажки "ЛНР" і "ДНР" Ігор Плотницький і Олександр Захарченко після телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним доручили підготувати обмін затриманими з Україною.

Парламентер від України Віктор Медведчук казав, що обмін затриманих бойовиків на українських заручників із "ЛНР" і "ДНР" пройде за два етапи.

29 листопада "Громадське" повідомило, що обмін утримуваними особами за формулою "306 на 74" може відбутися 18 грудня.

5 грудня спеціальний представник ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що дати обміну поки не визначено.