Ірпінь, Бучу, Гостомель узято в кільце ЗСУ – Бучанська міськрада

Передмістя Києва регулярно потерпає від атак окупантів
Фото: EPA
Збройні сили України взяли у кільце міста Ірпінь, Буча, Гостомель у Київській області. Про це повідомляє Бучанська міськрада у Facebook.

Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмитрівська громади залишаються під постійним обстрілом ворога, у Дмитрівській громаді фіксують пересування ворога, обстріли навколишніх сіл. Уночі обстріляли село Шпитьки, що спричинило пожежу. Постійно точаться бої на Житомирській трасі.

"Багато сіл в окупації, що приближує гуманітарну катастрофу. У населення не залишається продуктів, медикаментів, гігієнічних товарів, дитячого харчування. Зокрема, Клавдієво-Тарасове, Северинівка, Березівка, Миколаївка", – наголошують у міськраді.

Села Загальці, Галинка, Качали, Стара Буда, Мирча, Тальське Бородянської громади окуповані. У цих селах немає зв'язку, окупанти вриваються в будинки, шукають їжу та алкоголь, мародерять, відстрілюють собак, худобу ріжуть на м'ясо.

У Немішаївській громаді немає світла, газу, зв'язку. Місцеві жителі потребують продуктів, води, медикаментів. Великий запит на евакуацію. У громаді окопується ворог.

У Пісківській територіальній громаді внаслідок авіабомбардування зруйновано чотири будинки. Пісківська, Коцюбинська, Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади під контролем місцевих органів влади.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська, намагаючись увійти до столиці, регулярно ведуть бої з українською армією та силами тероборони у передмісті Києва (зокрема у Бучі, Гостомелі, Ворзелі та Ірпені).