Іспанія протягом найближчих днів доправить в Україну шість танків Leopard 2 – глава МЗС

У другому пакеті допомоги Іспанія передасть Україні ще чотири танки Leopard
Фото: ЕРА

Іспанія протягом найближчих днів доправить в Україну першу партію танків Leopard 2. Про це 21 квітня заявив глава МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес, повідомляє Tagesschau.

"Іспанія має намір передати Україні шість із 10 обіцяних танків Leopard 2 протягом найближчих днів. Після цього буде другий пакет ще з чотирма танками", – зазначив Альбарес.

Він підкреслив, що Іспанія підтримуватиме Україну стільки, скільки їй буде потрібно.

"У це входить гуманітарна допомога, приймання біженців і постачання оборонної зброї", – сказав Альбарес.

За даними Tagesschau, протягом останніх тижнів підготовку на танках Leopard 2A4 в Іспанії пройшло 55 українських військових.

Контекст:

Західні партнери погодилися надати Україні сучасні танки для захисту від російської агресії. За інформацією глави Пентагону Ллойда Остіна, дев'ять країн передадуть Україні понад 150 танків Leopard. Частина з них уже прибула в Україну.

22 лютого міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес говорила, що її країна доправить в Україну шість танків Leopard 2A4. 15 березня під час 10-го засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" вона розповіла, що пізніше Іспанія додатково передасть Україні чотири такі танки.

Окрім Leopard, Україні нададуть танки Challenger 2 від Великобританії і 31 танк Abrams від США.