"Я тут, у Києві. Хер вам, я спочатку хочу побачити, як здохне Путін". Аваков відреагував на повідомлення пропагандистських ЗМІ РФ про свою загибель

Аваков (по центру): Я працюю для перемоги своєї країни, і ми переможемо
Фото: Arsen Avakov / Facebook
Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков спростував повідомлення російських пропагандистських ЗМІ про нібито його загибель. Про це Аваков заявив у відеозверненні, опублікованому 10 березня у Twitter.

Видання Readovka з посиланням на джерело повідомило у Telegram 10 березня, що Авакова нібито "ліквідували" у Харкові "кілька днів тому внаслідок точкового удару російських військовослужбовців".

"Тут рашистські ЗМІ розганяють, що, мовляв, розбомбили мене. Хрін вам... Путін (президент РФ Володимир Путін. – "ГОРДОН" скажений собака – не дочекаєшся! Я працюю для перемоги своєї країни, і ми переможемо, відбудуємо Україну та обов'язково доживемо до твого ганебного кінця! Слава Україні", – підписав відеозвернення Аваков.

На відео ексглава МВС зазначив, що перебуває у столиці України.

"Я тут у Києві. Хер вам, я спочатку хочу побачити, як здохне Путін, розвалиться ця смердюча імперія, а Україна процвітатиме і переможе. Так і буде. А я, разом із багатьма українцями, тут, у Києві. І хер що у вас вийде, товариші пропагандисти. А якщо доведеться, то із собою заберемо дуже багатьох", – сказав Аваков.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Російські війська вторглися до України 24 лютого 2022 року. За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 10 березня, втрати особового складу російських окупантів сягнули понад 12 тис., танків – 317, бойових броньованих машин – 1070, артилерійських систем – 120, РСЗВ – 56, засоби ППО – 28, літаків – 49, вертольотів – 81, автомобільної техніки – 482, кораблів/катерів – 3, цистерн із ПММ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7.

РФ відмовляється забирати тіла загиблих в Україні російських військовослужбовців, заявляла 7 березня віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Точна кількість жертв російської агресії наразі невідома. Українська влада повідомляла, що станом на 8 березня загинуло понад 400 мирних жителів, поранення дістало майже 800 людей. Водночас наголошували, що це неповні дані.

Про втрати серед українських військовослужбовців президент України Володимир Зеленський востаннє говорив 25 лютого – протягом першого дня війни, за його інформацією, загинуло 137 військовослужбовців.