Єрмак у розмові з радником Байдена наголосив на важливості якнайшвидшого надання ЗСУ додаткового озброєння та боєприпасів – ОПУ

Єрмак (на фото) проінформував Саллівана про поточну ситуацію на фронті у війні РФ проти України, зазначили в ОПУ
Фото: president.gov.ua
Глава Офісу президента України (ОПУ) Андрій Єрмак 20 березня в межах постійного діалогу із союзниками провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомив пресцентр ОПУ.

Зазначають, що Єрмак поінформував Саллівана про поточну ситуацію на фронті, зокрема – "на найскладніших напрямках на Донеччині".

"Керівник Офісу президента акцентував на важливості якнайшвидшого надання силам оборони України додаткового озброєння та боєприпасів", – ідеться у повідомленні.

Єрмак висловив подяку американському народу, президенту США Джо Байдену та обом палатам Конгресу "за незмінну міцну підтримку України у боротьбі з державою-терористом", наголосили в ОПУ.

Контекст:

Сполучені Штати послідовно підтримують Україну у боротьбі проти російської агресії. Від початку повномасштабної війни США надають допомогу Україні переважно за системою "президентського скорочення" запасів Пентагону. Окрім того, США допомагають Україні в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) у тривалішій перспективі – укладаючи контракти з промисловістю на виробництво зброї.

20 березня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі $350 млн. Це 34-й пакет військової допомоги, який США виділяють за системою "президентського скорочення" запасів Пентагону із серпня 2021 року, зазначили у міноборони країни.

До нового пакету, зокрема, увійшли боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 155-мм артилерійські снаряди, протирадіолокаційні ракети HARM, річкові патрульні катери.

Загалом Сполучені Штати виділили Україні допомогу у сфері безпеки на суму понад $33,2 млрд із моменту приходу до влади адміністрації Байдена, зокрема понад $32,5 млрд – від початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року, зазначили у Пентагоні.