ЄС готовий прийняти біженців з України – голова Єврокомісії

Фон дер Ляєн: Ми готові негайно надати всю гуманітарну допомогу, яка може знадобитися
Фото: EPA
Європейський союз готовий прийняти біженців з України. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 24 лютого на брифінгу, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми готові надати притулок усім біженцям, ми готові негайно надати всю гуманітарну допомогу, яка може знадобитися, на додаток до макрофінансової допомоги Україні в розмірі понад €1 млрд. Ми не знаємо, скільки буде біженців, але ми повністю готові їх прийняти", – заявила вона.

Контекст:

Уранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні.

За даними радника глави МВС Антона Геращенка, російські війська обстрілюють Україну з артилерії, зокрема з "Градів".

Росія атакувала кордон України в п'яти областях, зокрема з території Білорусі та окупованого Криму. Прикордонники разом із Нацгвардією та ЗСУ ведуть вогонь по військах агресора. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам.

Генштаб ЗСУ повідомив про повернення під контроль українських військових Щастя та Маріуполя. Збито сім російських літаків і підбито один гелікоптер.

Також у Київській області впав український військовий літак.

Верховна Рада на засіданні 24 лютого проголосувала за введення в Україні воєнного стану. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ – воєнний стан запроваджують від ранку 24 лютого строком на 30 діб.