Їжу для школярів у Маріуполі готують на вулиці – міськрада

В окупованому Маріуполі у школі харчові продукти для дітей зберігають у неналежних умовах
Фото: Маріупольська міська рада / Telegram
У школярів у Маріуполі Донецької області, який перебуває під окупацією Росії, недостатня кількість харчових продуктів, а їжу для них готують на вулиці. Про це 6 липня заявила пресслужба міської ради Маріуполя в Telegram.

"До війни у школі №16 їжу для дітей готували на сучасному обладнанні за всіма міжнародними стандартами. Якість була гарантована. При російських окупантах кухня облаштована у дворі закладу", – ідеться в повідомленні.

Страви готують у старих каструлях, а харчові продукти зберігають у неналежних умовах, написала пресслужба, зазначивши, що діти в такий спосіб наражаються на небезпеку – отруїтися або заразитися інфекційними захворюваннями.

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

3 червня мер Маріуполя Вадим Бойченко розповідав, що в місті пошкоджено 95% багатоповерхівок, із них 50% (1300 багатоповерхових будівель) знищено повністю. У місті, за його словами, залишилося приблизно 100 тис. осіб.

У місті проблеми з водою, нестача харчових продуктів, гуманітарна катастрофа та антисанітарія, повідомляли в мерії. Доступ до води є лише у 3% містян.