Кабаненко: Нещодавно з Генштабу звільнився мій товариш, який сказав: у нас маленька українська радянська армія воює з великою російською радянською армією

Кабаненко: Конвеєром нічого не випускається. В основному модернізується стара техніка, разово поставляються зразки бронетанкової техніки

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Здобувати військові перемоги можна, тільки маючи технологічну перевагу над противником, а Україна практично втратила конвеєрне виробництво нової техніки. Про це в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман сказав екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України Ігор Кабаненко.

Політичне керівництво України з огляду на свою ментальність не здатне впоратися з технологічним відставанням в оборонній галузі. Про це в авторській програмі головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" заявив екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України, адмірал, довірена особа кандидата в президенти Ігоря Смешка Ігор Кабаненко.

"Нещодавно з Генштабу звільнився один мій товариш, і він сказав таку фразу: у нас, на жаль, маленька українська радянська армія воює з великою російською радянською армією. Це проблема, тому що перемогти можна, лише маючи технологічну перевагу на полі бою. Фахівці це дуже добре розуміють, тому в НАТО проводять дослідження на 25–30 років уперед... На жаль, із цим у нас проблеми, тому що це ментальність політичного керівництва", – зазначив Кабаненко.

На його думку, люди, що обіймають високі посади у структурах, відповідальних за сектор безпеки і оборони, не розуміють тонкощів і нюансів застосування технологій та проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт.

У підсумку Україна практично припинила конвеєрний випуск військової техніки, констатував Кабаненко.

"Конвеєром нічого не випускається. В основному модернізується стара техніка, разово поставляються зразки бронетанкової техніки", – зазначив адмірал.

Водночас він вважає, що відновити виробництво ракет, танків, літаків і кораблів можливо.

Кабаненко: Смешко знайшов слова, які переконали французького посла, і в підсумку Росія не отримала "Містралів". Читайте повний текст інтерв'ю

РНБО України затвердила показники держоборонзамовлення 26 грудня 2018 року. Президент Петро Порошенко повідомляв, що у 2019 році буде завершено низку пріоритетних проектів щодо створення ракетної і ракетно-реактивної зброї. Крім того, заплановано закупівлю 6 тис. зразків озброєння, зокрема мінометів, переносних зенітно-ракетних комплексів, снайперської зброї, антиснайперських комплексів, прицілів нічного бачення, тепловізорів, гранатометів, артилерійських пострілів тощо. За словами Порошенка, у Повітряні сили доставлять десятки модернізованих літаків, вертольотів і безпілотних авіаційних комплексів, а для флоту – ракетний катер "Лань", малі броньовані артилерійські катери, десантні катери, а також комплекси і засоби радіолокації.