Кабмін дозволив пересилання українських паспортів поштою за кордон на період війни

Українські паспорти тепер можна надсилати поштою за межі країни
Фото: EPA

Кабінет Міністрів України вніс зміни до правил надання послуг поштового зв'язку, дозволивши пересилання паспорта громадянина України та посвідчення особи на повернення в Україну в зареєстрованих міжнародних поштових відправленнях на період дії воєнного стану.

Про це повідомив у Telegram представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Він уточнив, що відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 17 січня.

"Зокрема, пересилання паспортів громадянина України, посвідчення особи на повернення в Україну (це документ, який підтверджує громадянство України та дає право на в'їзд до країни в разі втрати паспорта. "ГОРДОН") дозволено в період дії воєнного стану або на період, що закінчується в останнє число місяця, у якому завершується дія карантину", – зазначив він.

Дозвіл поширюється як на закордонні паспорти, так і на внутрішні паспорти, уточнив Мельничук.

До цього рішення, як зазначено у правилах "Укрпошти", у міжнародних відправленнях забороняли пересилати цілу низку документів, зокрема дозволи на право носіння зброї, трудові книжки, військові квитки та документи, що посвідчують особу.