Кабмін припинив дію угоди про співпрацю між МВС України та Білорусі

Кабмін уже розірвав низку угод між Україною та Росією або Білоруссю
Фото: depositphotos.com
Кабінет Міністрів України 9 серпня припинив дію угоди про співпрацю між міністерствами внутрішніх справ України та Білорусі. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Кабмін розірвав угоду, яка діяла 30 років.

"Припинено дію угоди про співробітництво між Міністерством внутрішніх справ України й міністерством внутрішніх справ Республіки Білорусь, здійсненої 6 березня 1992 року", – написав Мельничук.

Це вже не перша угода між Україною та Білоруссю, яку денонсує Кабмін. Наприкінці липня було припинено угоду про судноплавство внутрішніми водними шляхами, а 2 серпня – угоду між урядами про виробничу та науково-технічну кооперацію підприємств і організацій оборонних галузей промисловості, повідомляв Мельничук.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба попереджав, що дипломатичні відносини з Білоруссю буде розірвано, якщо її армія зайде на територію України.

За час повномасштабного вторгнення Кабмін також розірвав низку угод між Україною та Росією. Усі їх денонсувати не можна – є низка угод, що стосуються прав людини, яких потрібно дотримуватися, пояснював спікер Ради Руслан Стефанчук. Водночас він вважає, що економічні угоди між РФ та Україною має бути скасовано.

Контекст:

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Російські війська із 24 лютого заходили в Україну, зокрема, з Білорусі, хоча за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення РФ міністр оборони Білорусі запевняв українського колегу, що загроз Україні з боку Білорусі немає.

Із території Білорусі Росія періодично запускає по українських об'єктах ракети, також були випадки зльоту з білоруських аеродромів літаків, які обстрілювали Україну.