Кадировці у Бородянці розстріляли поранених російських солдатів замість евакуації їх до Білорусі – ЗМІ

За даними ЗМІ, кадировці розстріляли своїх же поранених у районі Бородянки
Фото: ЕРА
12 березня в районі населеного пункту Бородянка під Києвом російські військові-кадировці розстріляли групу поранених російських солдатів замість того, щоб евакуювати їх до Білорусі.

Про це, посилаючись на дані української розвідки, повідомила "Українська правда".

"За отриманою інформацією, 12 березня приблизно о 16.00 у захопленому окупаційними військами Росії населеному пункті Бородянка Бучанського району Київської області кадировцями розстріляно 12 поранених військовослужбовців, що підлягали евакуації на територію Республіки Білорусь", ідеться у повідомленні, яке надійшло "Українській правді".

За інформацією співрозмовників ЗМІ, розстріляли військовослужбовців 36-ї окремої мотострілецької бригади, це військова частина №06705, яка дислокується у селищі Борзя Забайкальського краю (100 км від кордону Росії з Китаєм та 80 км від кордону з Монголією).

У лавах російської армії, яка вторглася на територію України, є так звані загороджувальні загони, які не дають солдатам відступати, розповідав нардеп від "Слуги народу", член комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони Федір Веніславський 11 березня, його цитує Суспільне.

"Є інформація, що в окупаційних військах створюються "загороджувальні загони". Тобто повторюються сталінські та гітлерівські методи ведення війни", сказав він.

За даними Веніславського, ці загони сформували з кадировців і вони стоять на київському напрямку (Київське море, Ірпінь, Гостомель, Буча).

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

За інформацією ЗМІ, поранених та вбитих російських військовослужбовців доправляють до міст на півдні Білорусі – зокрема у Мозирі через це переповнено лікарню і морг.

"Трупи звозять навіть не в холодильник, а у звичайне приміщення – 5 на 5 м&³2;, там їх складують деякий час, вони гниють, смердять – потім тіла кудись відвозять. Це роблять самі солдати, все охороняють, доступ має лише завідувач відділу. Скільки цих трупів – ніхто не знає, але всі шоковані тим, що відбувається. Лікарі думають, що десь є мобільний крематорій або просто захоронюють", розповідав співрозмовник журналістів, знайомий зі співробітниками моргу в Мозирі.