Кернес про події на Донбасі: Громадянська війна, яка називається АТО

Кернес заявив, що люди називають війну на Донбасі інакше, ніж президент
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Те, що відбувається на Донбасі, кожен називає так, як уважає за необхідне, зазначив мер Харкова Геннадій Кернес.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив в ефірі телеканала ZIK, що на Донбасі йде громадянська війна.

Про це він сказав, розмірковуючи про те, якою країною доводиться керувати президентові України Петру Порошенку.

"Президенту дісталася така спадщина: анексія Криму – раз; громадянська війна, яка називається АТО, – два; армії немає – три", – сказав Кернес.

Відповідаючи на ремарку ведучої, що президент називає те, що відбувається на Донбасі, не громадянською війною, а війною з Росією, мер Харкова зазначив: "Він називає її з Росією, люди називають її по-іншому".

"Кожен називає так, як він уважає за необхідне", – підкреслив Кернес.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США і низка інших держав обвинувачують Російську Федерацію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці обвинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання та загибель російських солдатів у зоні АТО. У відповідь у РФ стверджували, що на Донбасі воюють російські добровольці.