"Кияни нас чують і допомагають". Командир "Птахів Мадяра" подякував громаді Києва за допомогу військовим

Мадяр опублікував відео, записане разом із київським міським головою
Скріншот: МАДЯР / Telegram

Приблизно 1 млрд грн із бюджету Києва, які виділили сьогодні на позачерговій сесії Київради за ініціативи мера столиці Віталія Кличка, спрямують на потреби морської піхоти ЗСУ. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі командир групи аеророзвідки "Птахи Мадяра" Роберт Бровді з позивним Мадяр. Він опублікував відео, записане разом із київським міським головою.

"Сталося суттєве. Щойно близько мільярда гривень виділено з бюджету громади Києва за ініціативи міського голови Києва Віталія Кличка на потреби угруповання морської піхоти ЗСУ. Київ нас чує й допомагає!" – заявив Мадяр.

Він також подякував киянам та Кличку "за небайдужість і швидку реакцію на запит морської піхоти".

Мер Києва наголосив, що жодне звернення військових не залишається поза увагою.

"Кожне звернення наших військових ми опрацьовуємо й допомагаємо. Громада допомагає всім, чим може. І наближаємо нашу перемогу. Слава нашим захисникам! Слава Збройним силам", – сказав Кличко.

Контекст:

За ініціативою мера видатки бюджету Києва на підтримку підрозділів ЗСУ цьогоріч збільшили до 5 млрд грн. Із лютого 2022 року місто спрямувало сукупно вже понад 4,8 млрд грн на підтримку військових. Із них майже 3,5 млрд грн – у вигляді прямих субвенцій на озброєння, спорядження, дрони, техніку та інші першочергові потреби військових частин міста, які виконують бойові завдання на передовій. Майже 800 млн грн – на виплату матеріальної допомоги захисникам та їхнім сім'ям. Понад 430 млн грн – на забезпечення житлом захисників і їхніх сімей.

На сесії Київради 31 серпня силам безпеки і оборони виділили 800 млн грн на зведення фортифікаційних споруд. Також Кличко запропонував передати 300 млн грн Міноборони як субвенцію для придбання дронів і засобів антидронового захисту.

На позачерговому засіданні 3 жовтня Київрада проголосувала за збільшення допомоги захисникам майже на 1,3 млрд грн. Тепер загальна сума на підтримку ЗСУ зросте ще на 1,5 млрд грн.