Кислиця закликав Іран відповісти, чому він убиває мирних жителів України

Сергій Кислиця звернувся до Ірану після російської атаки дронами
Фото: EPA
Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця звернувся до представництва Ірану в організації після удару по Києву дронами Shahed-136 іранського виробництва. Про це він написав у Twitter 17 жовтня.

Кислиця ретвітнув звернення президента Ірану Ібрагіма Раїсі до Генеральної Асамблеї ООН, у якому, зокрема, ідеться про те, що "війна не є вирішенням криз".

Він закликав представництво Ірану в ООН зв'язатися з урядом країни і поставити пряме запитання, чи бере Іран участь у війні Росії проти України.

"Чому він (уряд Ірану. "ГОРДОН") бере участь у війні Росії проти України й убиває мирних жителів у Києві? Як це співвідноситься із цим [заявою Ірану]?" – написав Кислиця.

Представник Ірану раніше заявив, що країна не постачає дронів-камікадзе Росії.

Контекст:

За даними прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, окупанти атакували енергетичну інфраструктуру у трьох регіонах України. У столиці пошкоджено енергетичні об'єкти й житловий будинок.

Атака по Києву відбулася приблизно о 7.00. Було чутно два вибухи в Шевченківському районі столиці. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що внаслідок удару спалахнула пожежа в нежитловому приміщенні, пошкоджено кілька житлових будинків. За інформацією радника глави МВС Антона Геращенка, зазнав руйнувань об'єкт інфраструктури біля вокзалу.

Пізніше в Києві почалася друга хвиля вибухів, росіяни влучили в житловий будинок у Шевченківському районі. Унаслідок атаки там загинуло двоє людей.

Усього, за інформацією мера столиці Віталія Кличка, окупанти випустили по Києву 28 дронів, але більшість збили засоби ППО.