Клімкін повідомив, що глави МЗС країн нормандського формату можуть зустрітися 16 лютого

За словами Клімкіна, на зустрічі планують обговорити питання безпеки, обмін утримуваними особами і введення миротворців на Донбас
Фото: ЕРА

Росія поки не погодилася на зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн нормандського формату під час Мюнхенської конференції з питань безпеки, зазначив глава МЗС України Павло Клімкін.

Глави зовнішньополітичних відомств країн нормандського формату можуть зустрітися 16 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки, сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час прес-конференції з новим головою ОБСЄ, главою МЗС Італії Анджеліно Альфано, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що з відповідною пропозицією виступив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель.

"Під час цієї зустрічі, якщо, звичайно, Росія на неї погодиться, будуть консультації саме щодо питання безпеки, звільнення наших заручників і політичних в'язнів, і доведення до Росії, що не існує ніякої розумної альтернативи реальній миротворчій місії на території окупованого Донбасу", – заявив Клімкін.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Переговори про врегулювання конфлікту тривають у тристоронній контактній групі, а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини і Росії.

Глави держав нормандського формату зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні. Сторони домовилися затвердити основу дорожньої карти з реалізації Мінських угод.

Остання зустріч глав МЗС країн нормандського формату відбулася в Мінську 29 листопада 2016 року.

Минулого року проходили зустрічі тільки на рівні представників зовнішньополітичних відомств і радників президентів країн "Нормандської четвірки".