Переговори радників президентів країн нормандського формату в Мінську тривали чотири години

Переговори проходили в закритому режимі
Фото: ЕРА

9 грудня в Мінську відбулися переговори радників президентів країн нормандського формату, основним питанням був майбутній обмін утримуваними особами на Донбасі.

Переговори радників президентів країн нормандського формату, які проходили в Мінську 9 грудня, завершилися. Вони тривали чотири години, повідомляє білоруське агентство БЕЛТА з посиланням на прес-секретаря міністерства закордонних справ Білорусі Дмитра Мирончика.

Зустріч проходила в закритому для преси режимі.

Основним питанням зустрічі була ситуація з обміном утримуваними особами на Донбасі.

Жодних подробиць агентство не повідомляє.

16 листопада ватажки "ЛНР" і "ДНР" Ігор Плотницький і Олександр Захарченко після телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним доручили підготувати обмін затриманими з Україною.

Представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко 24 листопада заявила, що на окупованих територіях утримують 162 українців.

Перемовник від України Віктор Медведчук казав, що обмін затриманих бойовиків на українських заручників із "ЛНР" і "ДНР" пройде у два етапи.

29 листопада "Громадське" повідомило, що обмін утримуваними особами за формулою "306 на 74" може відбутися 18 грудня.

7 грудня міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим, із яким обговорив майбутній обмін.

До цього моменту міністри зустрічалися тільки в межах нормандського формату – за участю представників Німеччини та Франції. Двосторонніх зустрічей із початку російської агресії в Україні не було, повідомляє "Русская служба ВВС".