Колаборанта, який колись забивав цвяхи на телешоу, росіяни призначили "керувати" Боровою

Агарков після Майдану втік до РФ, але тепер повернувся та співпрацює з окупантами
Фото: myrotvorets.center (архів)
Російські окупанти призначили "керівником адміністрації" в тимчасово окупованій Борівській громаді Харківської області колаборанта Сергія Агаркова. Про це повідомили в Борівській сільраді.

"У тимчасово окупованій Борівській громаді з'явився новий керівник окупаційної адміністрації. Цього разу своїм гауляйтером окупанти призначили харків'янина з проросійськими поглядами Сергія Агаркова", – ідеться в повідомленні.

На початку липня окупанти призначили Агаркова "заступником міського голови" окупованої Балаклії в тому самому регіоні, але тепер, мабуть, перевели.

Агарков відомий антиукраїнською позицією з 2014 року, у нього є сторінка на "Миротворці". Був керівником організації "Союз народної єдності" та одним з авторів сепаратистського проєкту "Дорожня карта Новоросії".

До подій 2014-го він виступав на шоу "Україна має талант" – бив себе сокирою в живіт і забивав цвяхи в ніс. "Із такою ж програмою він виступав колись на концерті в одному із сіл Борівської громади", – зазначили в сільраді Борової.

Після Майдану Агарков утік із Харкова до Росії.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області з початку відкритого вторгнення в Україну – 24 лютого. За даними голови Харківської ОВА станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону.

За даними місцевої влади станом на 26 червня, із початку повномасштабної війни у Харківській області було зруйновано понад 4 тис. житлових будинків, більше ніж 400 навчальних закладів, орієнтовно 100 лікарень та інших будівель.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.