В Одесі вистежили шанувальника "русского мира", який закликав окупантів бити по місту ракетами

Одесита, який закликав бомбардувати місто, поліція перевірить на предмет співпраці з ворогом
Фото: od.npu.gov.ua

Правоохоронці викрили мешканця Одеси, який у соцмережах неодноразово просив російських окупантів завдати удару ракетами по місту, повідомляє 20 липня відділ комунікації Головного управління Нацполіції України в Одеській області.

Чоловік у месенджерах, зокрема у російських чатах, закликав завдати ракетного удару по Одесі, як нещодавно це зробили у Вінниці. Поліцейські затримали одесита за місцем його проживання, а також обшукали його будинок. Правоохоронці вилучили комп'ютер і мобільний телефон.

За цим фактом відкрили кримінальну справу (колабораційна діяльність), а вилучену техніку передали на експертизу. Наразі поліція перевіряє, чи допомагав чоловік ворогові.

Окупанти завдали ракетних ударів по центру Вінниці вдень 14 липня. Атакою пошкоджено 55 будинків та 40 автомобілів. Серйозних руйнувань зазнали медичний центр, будинок побуту "Ювілейний" і Будинок офіцерів.

Унаслідок обстрілу у Вінниці на місці загинуло 23 людини, зокрема троє дітей: чотирирічна дівчинка і двоє хлопчиків семи та восьми років. 16 липня померла в лікарні одна з постраждалих, 19 липня – ще одна, лікарка-неврологиня з клініки, яка потрапила під удар.
 

Контекст:

Росія практично щодня атакує південь України, зокрема Одеську область і саму Одесу, ракетами. Частину ракет збиває ППО.

Увечері 15 липня російські окупанти випустили три ракети по Одеській області, одну з них збили засоби протиповітряної оборони регіону, ніхто не постраждав, повідомив голова Одеської ОВА. Уранці 16 липня по Одеській області було завдано ракетного удару з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95 із напрямку Ставропілля. Ракета – за попередніми даними, це Х-101 – влучила у склад в обласному центрі.