Комаровський: Харків'яни всій Україні вже довели, що вони – українці

Окупантам не вдалося захопити Харків
Фото: ЕРА

В інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону український лікар-педіатр, телеведучий із Харкова Євген Комаровський відповів на запитання, чи зрозуміли харків'яни у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, що таке Росія і "русский мир".

"Я категорично із цим не згоден. Харків'яни ніколи не орієнтувалися ні на кого. Харків – це дуже велика ваша, київська, помилка. [...] Ви всі вважаєте, що ви розумієте харків'ян. Ні хріна ви не розумієте. Харків ніколи не погоджувався, що він друге місто в Україні. Ніколи. Харків'яни вважали себе першими. І тому харків'яни ніколи не були зацікавленими в Росії, бо в Росії вони були б 125-ми", – сказав Комаровський.

За його словами, "харків'яни самі собі на умі, ні на кого ніколи не розраховували".

"Харків'яни знали, що від Києва можна дістати лише цінні вказівки, неприємності, спробу втрутитися у вибори, спробу розповісти [колишньому меру міста Геннадієві] Кернесу, де які квіточки саджати. Розумієш? А це – вибачте. Тому я вважаю, що це була страшна помилка. Харків'яни всій України, мені здається, уже довели, що харків'яни – це українці. І не треба розповідати, кому ви що пояснили, хто що зрозумів. Це ви не зрозуміли харків'ян. А це вам тепер нагода зрозуміти харків'ян. Тому що можна розмовляти російською мовою, любити своє місто, торгувати з ким завгодно, але бути громадянами України й почуватися українцями", – заявив Комаровський.

Він наголосив, що сам не виїхав до Києва.

Комаровський: Дай Путіну бог або шарфика, або табакерки. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Харків розташований за 20 км від кордону з Росією.

Після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року російські війська вторглися в Харківську область і спробували захопити Харків, але їх зупинили та відбили.

Станом на 3 лютого 2023 року під окупацією залишалося 29 населених пунктів регіону, повідомляли в обладміністрації.

Окупанти й далі регулярно обстрілюють Харків і населені пункти Харківської області.