Кравчук: Коли Україна стане членом НАТО, для Росії це буде удар

Кравчук: Після вступу до НАТО Росія зрозуміє, що іншої України вже немає
Фото надав телеканал NewsOne

Україна тоді стане міцно на ноги, коли стане членом НАТО, заявив перший президент країни Леонід Кравчук. За його словами, тільки в цьому разі Росія зважатиме на українські інтереси.

Росія не змириться з незалежністю України, заявив перший український президент Леонід Кравчук в інтерв'ю програмі "Завтра" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканала "112 Україна").

Відповідаючи на запитання, "чи погодиться Росія на незалежність України", Кравчук відповів: "Ніколи".

"Вона тільки змириться з тим, що іншого немає... Коли Україна стане членом НАТО, для Росії це буде удар. Але вона зрозуміє, що іншої України вже немає, що треба знаходити співпрацю з тою Україною, яка є, її треба поважати, брати до уваги її запити. Україна буде рахуватися з російськими інтересами. Так, не можна нехтувати. У Росії є стратегічні інтереси. Давайте їх обговорювати, шукати шляхи вирішення. Але Україна тоді стане міцно на ноги", – сказав перший президент України.

Україна активізувала співпрацю з НАТО у 2014 році на тлі анексії Криму Росією і початку російської агресії на Донбасі. Наприкінці 2014-го Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики “позаблоковості“. У червні 2017 року парламент підтримав закон, що закріплює намір України вступити до НАТО.

Президент України Петро Порошенко заявляв, що рішення про вступ України до Альянсу ухвалюватимуть на референдумі.