Кролики, єноти, черепахи. Тварин із Київського зоопарку почали возити до шпиталю для реабілітації поранених бійців

Спілкування з тваринами соціалізує захисників після фронту, вважають лікарі
Фото: ЕРА
У Києві стартував пілотний проєкт із залучення тварин до реабілітації поранених українських захисників. Про це міська державна адміністрація 30 березня повідомила у Telegram.

За даними мерії, реабілітологи працюють із пацієнтами у перервах між медичними процедурами. Тварин щотижня привозять із Київського зоопарку.

Серед них – єноти, шиншили, черепахи, кролики, морські свинки. Усі звірі перебувають під постійним ветеринарним контролем і з необхідними щепленням, ідеться у повідомленні.

У межах пілотного проєкту, до одного зі столичних шпиталів переїхала частина міського центру соціальної, професійної і трудової реабілітації.

"Фахівці використовують різноманітні інструменти: арттерапію, буктерапію, ігрову терапію і навіть анімалотерапію. Часто, особливо після полону, люди не готові комунікувати і дозволяти, щоб до них доторкнулися, і саме спілкування з тваринами їх соціалізує", – розповіли у КМДА.

Контекст:

Як ідеться у статті спеціалізованого порталу Medical News Today, анімалотерапія (або зоотерапія) допомагає людям впоратися з деякими фізичними та психічними станами. Найчастіше це не єдиний вид терапії, який застосовують у лікуванні чи реабілітації. Тварини можуть допомогти людині знизити рівень стресу, зменшити почуття страху або занепокоєння, покращити її настрій, позитивно вплинути на соціальну взаємодію чи сприяти активнішому способу життя.