Кулеба обговорив із Блінкеном військову допомогу для України та підтримку української економіки

Кулеба повідомив, що обговорив із Блінкеном практичне посилення України у протистоянні російській агресії
Фото: EPA
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 липня провів телефонну розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Про це Кулеба написав у Twitter.

"Провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо практичного посилення України у протистоянні російській агресії та терору. Гарні новини: до України прямує додаткова військова допомога США та партнерів. Ми приділили окрему увагу підтримці економіки України", – ідеться у повідомленні.

Пресслужба Держдепу повідомила, що Блінкен у розмові з Кулебою "висловив вдячність" у зв'язку з поїздкою першої леді України Олени Зеленської до Вашингтона цього тижня, зазначивши, що її візит "надав важливу можливість визнати людську ціну війни Росії і наголосити на незмінній прихильності Сполучених Штатів наданню гуманітарної допомоги та допомоги у відбудові України".

"Лідери також говорили про зусилля щодо вирішення глобальної кризи продовольчої безпеки, що виникла внаслідок навмисного блокування Кремлем українського експорту сільськогосподарської продукції. Держсекретар розповів про подальшу допомогу у сфері безпеки для України, оскільки вона й надалі захищається від жорстокої і невиправданої війни, яку обрала Росія. Він повторив осуд Сполученими Штатами звірств, вчинених російськими збройними силами, і наголосив на незмінній прихильності США до забезпечення відповідальності", – ідеться у повідомленні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)