Кулеба після ракетного удару по Харкову назвав єдиний спосіб зупинити Путіна

Кулеба закликав Захід ввести набагато жорсткіші санкції проти Росії
Фото: mfa.gov.ua
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після ракетного удару окупантів по Салтівці у Харкові 17 серпня закликав надати Україні максимальну військову допомогу. Про це глава МЗС України написав у Twitter 18 серпня.

"Росіяни завдали удару по житловому району Харкова, убивши щонайменше шістьох і поранивши не менше ніж 16 осіб. Росія й далі вбиває людей посеред Європи. Єдиний спосіб зупинити [президента РФ Володимира] Путіна – надати Україні максимальну військову допомогу і ввести набагато жорсткіші санкції проти Росії", – заявив Кулеба.

Про вечірній обстріл Салтівки, а також приліт поблизу житлового будинку й подальшу пожежу повідомляли мер Харкова Ігор Терехов і голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Спочатку було відомо про двох загиблих та 10 поранених. Пізніше кількість загиблих і поранених зросла, Синєгубов інформував про 16 постраждалих і шістьох загиблих. За даними Харківської ОВА, серед постраждалих унаслідок обстрілу люди з порушеннями слуху.

За даними ДСНС, унаслідок ракетного удару загинуло семеро людей, постраждало – 13. Станом на 23.38 17 серпня пожежу локалізували.

За словами президента України Володимира Зеленського, РФ влучила ракетою у гуртожиток. Він заявив, що це "підлий і цинічний удар по цивільних, що не має жодного виправдання й демонструє безсилля агресора".

За даними Харківської ОВА, окупанти вдарили по гуртожитку в Харкові крилатою ракетою "Калібр". Будівлю, де проживало понад 30 осіб, зокрема пенсіонери й діти, повністю зруйновано. До кінця дня 17 серпня рятувальники встигли розібрати третину завалів.

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області з початку відкритого вторгнення в Україну – із 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули, але вони практично щодня обстрілюють з артилерії та завдають ракетних ударів по Харкову й населених пунктах області.

20 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть знову спробувати захопити Харків.

За час повномасштабної війни в регіоні загинуло понад 1 тис. мирних жителів, повідомили 7 серпня у прокуратурі Харківської області.