Кулеба заявив, що поінформував топ-чиновників Ради Європи про ескалацію на Донбасі

Кулеба: Це 1-й крок. Завтра і далі будуть наступні
Фото: uacrisis.org

За словами постійного представника України в Раді Європи Дмитра Кулеби, він закликав чиновників організації діяти в зв'язку з погіршенням ситуації на сході України.

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що поінформував чиновників організації про активізацію бойових дій на сході України. Про це він написав у Twitter.

"Щойно надіслав топ-посадовцям Ради Європи інформацію про ескалацію на Донбасі із закликом діяти. Це 1-й крок. Завтра і далі будуть наступні", – зазначив він.

29 січня вранці бойовики обстріляли Авдіївську промзону і штурмували позиції українських військових, метою провокації було звинуватити українську сторону в порушенні досягнутих домовленостей, повідомляли в штабі АТО.

Штаб проінформував про п'ятьох загиблих українських військових у боях на Донбасі 29 січня, 30 січня повідомили про загибель ще трьох українських військовослужбовців.

Голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що через обстріли бойовиками "ДНР" у місті відсутні електропостачання і вода. Президент України Петро Порошенко перервав свій робочий візит до Німеччини через ситуацію в Авдіївці. У місті оголосили надзвичайний стан.

У штабі АТО повідомили, що в ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град". Донецький губернатор Павло Жебрівський заявив сьогодні вранці, що бойовики почали стрілянину і пішли в наступ.

Голова Держслужби з НС Микола Чечоткін повідомив, що влада приготувалися до евакуації 12 тис. жителів Авдіївки.

Збройний конфлікт на сході країни почався в квітні 2014 року. Українська армія протистоїть проросійським бойовикам, які частково контролюють Донецьку і Луганську області.