Літаки РФ завдали удару по Одеській області: одну ракету збили, дві влучили у військовий об'єкт, ще одна – у міст, який не працює

Російські літаки СУ-35 випустили по Одеській області чотири ракети, одна з них вкотре влучила в міст через Дністровський лиман
Фото: uc.od.ua (архів)
Удень 18 липня російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Одеській області, повідомляє оперативне командування "Південь".

"По Одеській області об 11.00 нанесено ракетний удар. Трьома літаками Су-35 з акваторії Чорного моря випущено чотири ракети повітряного базування", – ідеться у повідомленні командування, яке опублікували у Telegram-каналі Одеської міськради.

Одну з ракет збили над морем, ще одна влучила у міст через Дністровський лиман. Уперше окупанти атакували міст ракетами 26 квітня. З того часу Росія знищує його, регулярно завдаючи ударів, сам міст не працює, уточнили у командуванні.

Ще дві ракети влучили в об'єкт військової інфраструктури, почалася пожежа, її продовжують гасити.

Постраждалих унаслідок атаки немає, додали у командуванні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія практично щодня атакує південь України, зокрема Одеську область, ракетами. Частину ракет збиває ППО.

Увечері 15 липня російські окупанти випустили три ракети по Одеській області, одну з них збила протиповітряна оборона регіону, ніхто не постраждав, повідомив голова Одеської ОВА.

Уранці 16 липня по Одеській області було завдано ракетного удару з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95 із напрямку Ставропілля. Ракета – за попередніми даними, це Х-101 – влучила у склад в обласному центрі. Постраждалих унаслідок удару немає.