"Гатять без зупину". У Сєвєродонецьку внаслідок обстрілів із боку окупантів 12 загиблих та понад 40 поранених

За словами Гайдая, загарбники цілеспрямовано атакують саме житлові будинки
Фото: Сергій Гайдай / Facebook

Російські окупанти безперервно обстрілюють Сєвєродонецьк Луганської області. Про це 19 травня в Telegram повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Гатять без зупину. У Сєвєродонецьку 12 загиблих та більше 40 поранених. Орки від самого ранку почали хаотично розстрілювати обласний центр із важкого озброєння. Обстріли тривають і зараз", – написав Гайдай.

За його словами, загарбники цілеспрямовано атакують саме житлові будинки.

Голова ОВА зазначив, що дані щодо загиблих та постраждалих ще уточнюють, оскільки обстежити територію під обстрілами неможливо.

Пораненим громадянам надають медичну допомогу.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

За добу 18 травня російські окупанти обстріляли 46 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях. Загинуло щонайменше 15 мирних жителів (зокрема, дві сім'ї з неповнолітніми дітьми), семеро дістали поранення, повідомило угруповання Об'єднаних сил.

Також 18 травня російські війська пошкодили останню потужну електропідстанцію в Луганській області. За словами Гайдая, ремонт неможливий до припинення бойових дій.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить усе, щоб знищити будь-яке життя" на Донбасі.

29 квітня Зеленський заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської і Донецької областей.

15 травня Гайдай повідомив, що Україна контролює 10% території Луганської області.