Маляр про ситуацію на півдні України: Розмінувати швидше неможливо, в окупантів перевага в кількості людей

Маляр розповіла про ситуацію із замінуванням на півдні України
Скріншот: Телеканал Рада / YouTube
Розмінувати території на півдні України швидше неможливо через технічні моменти. Тому наступ Збройних сил України уповільнюється, розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону, який транслював канал "Рада".

За її словами, головне, що потрібно для успішного контрнаступу, – перевага в озброєнні. Наразі окупанти мають перевагу в кількості озброєнь і людей, зазначила заступниця міністра. Росіяни розуміли, що контрнаступ сил оборони України рано чи пізно розпочнеться, тому готувалися і зміцнювалися, сказала вона.

"Росія готувалася до такої війни 30 років, ресурси в них великі, вони можуть собі це дозволити. Треба розуміти, що наші війська прориваються через заміновані ділянки й потужний опір противника, це сповільнює", – сказала Маляр.

Вона додала, що наразі українські захисники скорочують оборонний потенціал російських окупантів.

"В України не буде більше людей, ніж у РФ, розміновувати швидше неможливо, є технічні особливості та правила", – пояснила Маляр.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Після цього українські військові повідомляли про деокупацію українських територій та звільнення дев'ятьох населених пунктів у Запорізькій і Донецькій областях.

За час поточного контрнаступу сили оборони України звільнили 210 км&³2; територій, повідомили в Міноборони 17 липня.