"Мені дуже пощастило". У Запоріжжі врятували дівчину, яка провела під завалами зруйнованого Росією будинку п'ять годин

Під завалами Мельник чекала на рятувальників разом із котом
Скріншот: Ekaterina Melnick / Instagram
У Запоріжжі з-під завалів житлового будинку, по якому 2 березня РФ завдала ракетного удару, врятували дівчину, яка провела під уламками п'ять годин, – Катерину Мельник.

Про це Мельник сама розповіла в Instagram Stories.

Дівчина опублікувала фото, на якому видно, що вона обіймала кота, чекаючи, доки їй допоможуть.

Скріншот: Ekaterina Melnick / Instagram

Скріншот: Ekaterina Melnick / Instagram

Мельник подякувала рятувальникам, зокрема співробітнику ДСНС на ім'я Павло. "Ви мій ангел, ви почули і відкопали мене, заспокоювали і вивели. Ви – людина з великої літери", – звернулася вона до рятувальника.

Також Мельник подякувала небайдужим, які допомогли їй. За словами Мельник, матеріальної допомоги, яка вже є, їй досить. Дівчина повідомила, що закрила збори для допомоги їй, і закликала допомагати українській армії та рятувальникам. Зараз вона лише просить допомогти знайти двох її рудих котів.

"Суспільному" Мельник розповіла, що її квартиру на другому поверсі після ракетного удару засипало уламками верхніх поверхів.

"Я була вдома не сама, а з хлопцем – його викинуло в під'їзд, і він самостійно зміг вибратися. Його одразу "швидкою" доправили до лікарні, бо в нього сильна рана голови. Медичну допомогу мені надали одразу. Пропонують одяг, житло, їжу, речі, гігієну. У мене є друзі, кум із кумою, у них я можу лишитися. У принципі, почуваюся нормально: рану обробили – то кров запеклася на волоссі. Болить тільки спина, забій грудної клітки, ребра цілі. Я вважаю, мені дуже пощастило. Могло б бути набагато гірше", – зазначила вона.

Контекст:

У ніч на 2 березня, приблизно о 1.30, російські окупанти завдали удару по Запоріжжю, за попередніми даними – із зенітних ракетних комплексів С-300.

Ракета зруйнувала кілька поверхів у під'їзді п'ятиповерхового житлового будинку, уламки та вибухова хвиля пошкодили розташовані поруч багатоповерхівки й автомобілі місцевих жителів.

Уранці 2 березня ДСНС України повідомляла про двох загиблих та 11 урятованих мешканців будинку. Пізніше Офіс генерального прокурора заявив про те, що загинуло четверо людей. Однак і в заяві Зеленського, й у вечірньому зведенні ДСНС, опублікованому 2 березня о 21.51, як і раніше, повідомляють про двох загиблих. Також, за різними даними, унаслідок обстрілу в Запоріжжі від чотирьох до шести людей поранено.