Жителі Харкова масово повертаються, але у місті ще небезпечно – Синєгубов

Поки не можна говорити, що в Харкові абсолютно безпечно, наголосив Синєгубов
Фото: ЕРА
Жителі Харкова почали масово повертатися до міста. Про це голова Харківської обласної державної (військової) адміністрації Олег Синєгубов повідомив увечері 18 травня в ефірі національного телемарафону, запис коментаря оприлюднили на YouTube-каналі ОВА.

"У нас десь два тижні відносна тиша по місту Харкову. І люди одразу це відчули і дійсно масово почали повертатися до самого Харкова. У нас щодня ми фіксуємо залізничним транспортом повернення приблизно 22,5 тис. людей. Це і Західна Україна, і навіть із-за кордону повертаються люди. Звичайно, місто оживає. З'являється більше автівок", – сказав він.

За словами Синєгубова, також почали повертатися додому жителі деокупованих населених пунктів.

"Однак це на сьогоднішній день ще дуже небезпечно. Тому що, наприклад, звільнені Циркуни і сьогодні були обстріляні. Власне кажучи, місто Харків уночі так само зазнало обстрілів: Київський район, майже центральний район міста, будівля ДСНС. Тому сказати, що в Харкові абсолютно безпечно, ми ще не можемо", – додав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Харків окупанти намагалися захопити у перші тижні масштабного вторгнення, проте їм цього не вдалося.

5 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Збройні сили України перейшли до контрнаступальних дій на харківському та ізюмському напрямках Харківської області. За цей час українській армії вдалося звільнити низку населених пунктів у Харківській області.

Синєгубов зазначав, що завдяки успішним діям Збройних сил України окупанти значно скоротили кількість обстрілів Харкова, але, як і раніше, атакують інші населені пункти області.