Жителі Криму повідомляють про вибухи та закриття руху Кримським мостом. Окупанти заявляють, що збили ракету

Повідомляють, що міст і переправа в районі Керчі не працюють через загрозу атаки
Фото: ЧП / Крым / Telegram
У тимчасово окупованому Росією Криму вранці 6 травня пролунало кілька вибухів. Про це повідомив Telegram-канал "ЧП / Крым" із посиланням на місцевих жителів.

Про вибухи канал повідомили жителі Красногвардійського району на півночі окупованого півострова. Вони чули кілька "ударів", потім з'явився дим. 

Окупаційна влада Криму заявляє, що на півострові спрацювала система протиповітряної оборони.

"Уламки збитої силами ППО української ракети впали в одному з населених пунктів Криму. Жертв і руйнувань немає", написав у Telegram радник "голови Криму" Олег Крючков.

Пізніше "ЧП / Крым" опублікував свідчення людей про закриття руху мостом, який з'єднує півострів із російською територією.

"Кримський міст закрито. Кажуть, загроза атаки. Усіх розвертають назад. Кажуть, переправа також не працює", написали місцеві жителі.


Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна і більшість інших країн.

Міст через Керченську протоку, яка з'єднує Крим і Росію, почали будувати одразу після окупації. Автомобільний рух ним відкрили 2018 року, залізничний – 2019-го. Українська влада назвала міст загрозою національній безпеці і законною ціллю.

У жовтні 2022 року на Кримському мосту сталися вибух і пожежа. Було пошкоджено залізничне полотно мосту та зруйновано кілька прольотів його автомобільної частини.

Українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених із 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.

У лютому 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ готуються до відновлення активної деокупації. "Готуємо повернення наших воїнів до активних дій заради звільнення нашої землі. Пам'ятаємо цю нашу справедливу мету і щодня наближаємося до її реалізації. Україна буде вільною. Уся Україна", – заявив Зеленський.