"Метінвест" у першому кварталі 2023 року заплатив до бюджету України 2,5 млрд грн податків

У "Метінвесті" розповіли про сплату податків за перший квартал року
Фото: metinvestholding.com
Група "Метінвест" у першому кварталі 2023 року переказала до бюджетів усіх рівнів в Україні понад 2,5 млрд грн податків і зборів. Про це повідомила пресслужба компанії 3 травня.

Зокрема, за січень – березень цього року українські підприємства "Метінвесту" заплатили приблизно 725 млн грн єдиного соціального внеску, більше ніж 649 млн грн податку з доходів фізичних осіб і орієнтовно 442 млн грн податку на прибуток, ідеться в релізі.

Плата за землю становить понад 288 млн грн, плата за користування надрами – приблизно 174 млн грн і екологічний податок – майже 136 млн грн, зазначили в компанії.

"Не в традиціях українців опускати руки, – наголосив гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков. – Тому підприємства "Метінвесту" продовжують наповнювати скарбницю України в надскладних воєнних умовах під постійною загрозою ворожих обстрілів. Ми тримаємо стрій на економічному напрямі, попри втрату контролю над маріупольськими комбінатами, блокаду портів та інші негативні для галузі чинники. Адже розуміємо, що бізнес має працювати на перемогу, а відтак і на відбудову України. Усі як один, бо країна в нас одна”.

За даними компанії, 2022 року "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств переказав до бюджетів усіх рівнів в Україні 20,5 млрд грн податків і зборів.

Контекст:

З 24 лютого 2022 року компанія "Метінвест" спрямувала на допомогу країні понад 3,1 млрд грн, із яких більше ніж 1,6 млрд грн – на потреби армії в межах "Сталевого фронту" українського бізнесмена Ріната Ахметова. Компанія передала захисникам уже понад 1,2 тис. дронів. Такої кількості безпілотників армії не постачає жоден приватний бізнес, наголошували в компанії. Крім того, "Метінвест" передав бійцям орієнтовно 1700 тепловізорів, 321 автомобіль і "швидкі", а для заправлення машин надав більше ніж 1,1 млн л пального.