"Ми не злякаємося". Терехов заявив, що вночі російські дрони атакували винятково цивільні об'єкти Харкова

Терехов висловив подяку всім, хто допомагає долати наслідки атак російських загарбників
Фото: Ігор Терехов / Telegram

Атаки ударних дронів російських окупантів минулої ночі зазнали тільки цивільні об'єкти Харкова. Про це 31 грудня в Telegram заявив мер міста Ігор Терехов.

"Унаслідок нічної атаки російських безпілотників на Харків пошкодження отримали будівлі в центрі міста. Це не військові об'єкти, а кафе, житлові будинки й офіси. Напередодні Нового року росіяни хочуть залякати наше місто, але ми не злякаємося – ми непереможні й незламні!" – наголосив міський голова.

Він також висловив подяку всім, хто допомагає долати наслідки атак російських загарбників.

Контекст:

Російські окупанти приблизно о 19.00 30 грудня завдали щонайменше шести ракетних ударів по Харкову. Зокрема, у центрі міста влучили в будівлю п'ятизіркового готелю Kharkiv Palace і житловий будинок. Окрім того, три влучання зафіксували в Індустріальному районі Харкова.

За даними обласної прокуратури станом на 23.57, у Харкові внаслідок російських ракетних ударів постраждало 26 людей.

У поліції області нарахували п'ять-шість прильотів у Харкові. Унаслідок російських ракетних ударів пошкоджено 12 багатоквартирних будинків, 13 приватних будинків, лікарні, будівлю готелю, дитячий садок, торговельні приміщення, газогін та автомобілі, поінформували в поліції регіону.

За інформацією правоохоронців, окупанти поцілили по готелю Kharkiv Palace і житловому будинку в центрі Харкова ракетами "Іскандер-М".

У ніч проти 31 грудня окупанти продовжили атаки на Харків. Терехов повідомляв, що після влучань дронів Shahed у житлові будинки виникли пожежі.