Миколаїв та передмістя двічі за ніч обстріляли з важкої артилерії, унаслідок атаки по області є загиблий – ОК "Південь"

Окупанти обстрілюють Миколаїв із артилерії
Фото: Національна поліція України / Facebook
У ніч на 3 червня Миколаїв та передмістя двічі обстріляли з важкої ствольної артилерії. Про це йдеться у зведенні оперативного командування "Південь", опублікованому у Facebook.

"Уночі і зранку ворог гатив по Широківській громаді. Одна людина загинула, ще одну поранено. Пошкоджено присадибну ділянку, зруйновано будівлю ЦНАП і два житлові будинки. Також обстріляно Березнегуватську громаду. Інформація про постраждалих уточнюється", – ідеться у повідомленні.

Із 26 травня Миколаїв та передмістя обстрілює з Херсонської області 291-ша артилерійська бригада російських окупантів, використовуючи переважно гармати 2С7 "Піон" та снаряди з дальністю стрільби 37 км, повідомляв 31 травня у Facebook пресофіцер військової комендатури оборони Миколаєва Дмитро Плетенчук. Влада рекомендувала жителям виїхати з низки районів міста та сіл.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область від першого дня вторгнення, із 24 лютого. На початку вторгнення запеклі бої тривали за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакине на околиці міста.

За словами генерал-майора Дмитра Марченка, який у лютому – березні керував обороною Миколаєва, окупанти планували захопити Миколаїв за сценарієм Маріуполя Донецької області.

16 березня голова Миколаївської обласної державної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що в області українські військові "відсунули лінію фронту". 7 квітня Кім заявив, що в Миколаївській області, за винятком кількох сіл на півдні, окупантів майже не залишилося. У травні Кім повідомив, що російські військові контролюють Снігурівку (Баштанський район) та прилеглі до неї села.

Окупанти й далі активно обстрілюють Миколаїв та населені пункти області. 29 травня внаслідок обстрілу міста загинула одна людина, ще двоє дістали поранення. 30 травня мер міста повідомляв про одного пораненого.