Міноборони України сертифікувало першу приватну школу операторів БПЛА

У Міноборони розповіли, що школа БПЛА, якій видали сертифікат, працює із 2022 року
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

Міністерство оборони України вперше видало сертифікат для приватної школи операторів безпілотних літальних апаратів. Про це 16 жовтня відомство поінформувало в Telegram.

"Міністерство оборони України вперше видало офіційний дозвіл для приватної школи операторів БПЛА. Його за спрощеною процедурою отримала київська Global Drone Аcademy. Відтепер заклад не лише навчатиме військових і цивільних управлінню дронами, але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність", – ідеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що випускники таких шкіл зможуть служити у війську за конкретним напрямом.

"Процес відбувся в рамках експериментального проєкту із сертифікації приватних шкіл БПЛА, який два тижні тому затвердив Кабінет Міністрів України. Ця ініціатива спрямована на збільшення кількості фахівців, які проходять підготовку в Україні, та покращення якості навчання у приватних школах. Адже сертифіковані компанії мають відповідати чітким критеріям", – ідеться в релізі.

Відомство написало, що Global Drone Аcademy працює із 2022 року і за час своєї діяльності випустила понад 3700 операторів БПЛА.

Контекст:

За словами міністра оборони Рустема Умєрова, станом на 2024 рік Україна може виробляти кілька мільйонів дронів на рік.

У Міноборони повідомляли, що 2024 року лише оборонне відомство законтрактувало дронів більше ніж на 21 млрд грн і боєприпасів до них ще на 9 млрд грн.