Міноборони України закликало дотримуватися "інформаційної гігієни". Перед цим ЗМІ написали про ймовірне звільнення трьох командувачів ЗСУ

Усі працюють у штатному режимі, зазначили в Міноборони
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

13 листопада Міністерство оборони України у Facebook закликало масмедіа "дотримуватися інформаційної гігієни".

"Відповідь на всі запити від ЗМІ: Міністерство оборони не коментує чутки чи неперевірену інформацію. Усі працюють у штатному режимі, рішення обговорюються в координації з Генштабом [Збройних сил України]. Інформація, опублікована низкою ЗМІ, не відповідає дійсності. Дотримуйтеся, будь ласка, інформаційної гігієни", – ідеться в пості оборонного відомства.

Контекст:

13 листопада "Українська правда" написала з посиланням на співрозмовників у військово-політичному керівництві країни, що міністр оборони України Рустем Умєров готує подання на звільнення трьох офіцерів вищої ланки: командувачки Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського й командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

Водночас, за даними видання, Наєв може стати одним із головних фігурантів справи стосовно оборони Херсонської області у 2022 році, яка призвела до швидкої окупації значної частини її території після повномасштабного вторгнення РФ.