Мінські домовленості не позбавляють Об'єднані сили права на захист від вогню терористів усіма доступними способами – Наєв

Наєв: Односторонні обстріли з боку російських окупаційних сил є актом убивства
Фото: mil.gov.ua

Відповідь на провокації та обстріл бойовиків на Донбасі буде жорсткою і невідворотною, заявив командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв.

Мінські домовленості не позбавляють Об'єднані сили права на самозахист, заявив на брифінгу 2 травня командувач операції ОС Сергій Наєв, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Ми не будемо миритися із системними обстрілами, які противник веде проти українських позицій, порушуючи всі можливі домовленості про перемир'я. Боляче про це говорити, але внаслідок цих обстрілів гинуть або дістають поранення наші люди... Односторонні обстріли з боку російських окупаційних сил є актом убивства, адже ми дотримуємося Мінських домовленостей, а противник їх відкрито нехтує, як і норми моралі й честі", – заявив Наєв.

За його словами, "відповідь на такі дії буде жорсткою і невідворотною".

"Ми зважаємо на те, що Мінські домовленості не позбавляють Об'єднані сили права на самозахист, тобто на захист від вогню терористів усіма доступними способами", – додав командувач ООС.

Збройний конфлікт у Донецькій та Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил. Усі українські підрозділи, що беруть участь у бойових діях на сході, тепер підпорядковуються командувачу ОС – генерал-лейтенанту Сергію Наєву.