Протягом минулої доби внаслідок обстрілів Миколаївської області 15 людей дістали поранення

Російська армія атакувала Миколаївську область із першого дня вторгнення
Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація / Facebook

Минулої доби внаслідок обстрілів Миколаївської області 15 людей дістали поранення. Про це у Telegram повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

З її слів, серед поранених немає дітей.

Усіх постраждалих доправлено до медичних закладів, їм надають необхідну допомогу.

"Загалом станом на сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях знаходяться 163 громадяни, які постраждали від атак окупантів на Миколаївщину", – зазначила Замазєєва.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв із першого дня вторгнення, з 24 лютого. На початку вторгнення запеклі бої йшли за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакине на околиці міста.

16 березня голова Миколаївської ОДА Віталій Кім повідомив, що в області українські військовослужбовці "відсунули лінію фронту". 7 квітня Кім заявив, що у Миколаївській області, за винятком кількох сіл на півдні, окупантів майже не залишилося.

22 квітня в.о. командувача військ Центрального військового округу РФ Рустам Міннекаєв заявив, що цілі Росії у другій фазі вторгнення в Україну – захоплення Донецької та Луганської областей, а також півдня для створення сухопутного коридору до окупованого Криму. Захоплення півдня України, сказав Міннекаєв, дасть можливість росіянам дістати вихід до Придністров'я.

Влада Миколаєва готується до облоги або спроби вторгнення до міста російських окупантів, повідомив в опублікованому 26 квітня інтерв'ю мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.