Міст під окупованим Мелітополем зруйнували бійці ССО. Опубліковано відео наслідків вибуху

Мостом окупанти доправляли із Криму техніку та боєприпаси, повідомили в командуванні ССО
Фото: Командування Сил спеціальних операцій ЗС України / Facebook
Міст у Якимівці під Мелітополем (тимчасово перебуває під контролем РФ) 28 квітня було зруйновано внаслідок роботи воїнів Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Про це пресцентр командування повідомив у Facebook.

"Зруйнований міст – результат роботи групи руху опору ССО України. Для росіян це був важливий логістичний об'єкт на шляху з окупованого Криму до Мелітополя. Саме тут ворог регулярно перевозив залізницею техніку, боєприпаси із Кримського півострова на материкову частину України – у райони, окуповані росіянами", – повідомили в командуванні.

Цей маршрут відігравав важливу роль для нарощування сил окупантів у напрямку міст Пологи й Токмак Запорізької області та Маріуполя Донецької області.

"Ураховуючи наближеність мосту до Криму, потребу окупантів у цьому об'єкті, а також великі габарити конструкції, що важко піддається ремонту в разі руйнування, було прийнято рішення про знищення об'єкта", – повідомили у ССО.

Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко опублікував у Telegram відео зруйнованого мосту.

Про підрив мосту в Якимівці стало відомо вчора. Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук пояснював руйнування "самоліквідацією". "Після самоліквідації в москалів почалася паніка, тому що зрозуміли дістанемо їх скрізь", наголошував він.

Окупанти, пояснюючи місцевим жителям вибух, говорили про "розмінування" і стверджували, що самі його підірвали, пише місцеве інформагентство "РИА Мелитополь". Очевидці розповідали агентству, що росіяни водночас панікували.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Наприкінці лютого російські окупаційні війська після боїв зі Збройними силами зайшли до 150-тисячного Мелітополя Запорізької області. Уже після входження російських військ у місті неодноразово проводили масові проукраїнські мітинги. Незважаючи на стрілянину, яку відкривали окупанти, містяни кричали в їхній бік: "Нах...й додому!".

У березні мер Мелітополя Іван Федоров кілька днів пробув у полоні у росіян, потім його звільнили в обмін на російських військовослужбовців.