Морги в Мелітополі й Токмаку переповнені тілами окупантів – Федоров

Федоров: Окупанти масово звозять тіла своїх загиблих у Мелітополь
Фото: Media Center Ukraine / Facebook
Мер тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров розповів в ефірі національного телемарафону про наслідки ліквідації окупантів на запорізькому напрямку. Відео він опублікував у Telegram 11 січня.

Федоров підкреслив, що після захоплення міста окупанти перетворили Мелітополь на логістичний центр для перекидання військових та озброєння на фронт. Тепер місто стало хабом для вбитих росіян і знищеної техніки, їх звозять з усіх боків, зазначив він.

Федоров зазначив, що нещодавно до міста привезли цілу фуру тих окупантів і зайняли ними весь міський морг. Він додав, що в місті поширюють рекламу похоронного бюро з доправлення тіл у Росію.

"Схожа ситуація і в Токмаку, морг переповнений російськими "200-ми". У магазинах вони (російські військові. "ГОРДОН") просто говорять про те, що їх привозять на запорізьку лінію фронту як гарматне м'ясо, кидають на Василівку, і вони розуміють, що їм недовго там лишилося", – сказав він.

У селі Велика Білозерка під морг переобладнали захоплену школу, а екскаватор місцевої агрофірми використовують для копання братських могил для окупантів, додав Федоров.

Також він повідомив, що після вибухів у Мелітополі із 7-го на 8 січня окупанти вивозили лафети згорілої військової техніки в бік Криму, а дорогою до півострова зробили цвинтар такої техніки.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області та проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.