Морпіх Діанов передав зібрані йому 3 млн грн дітям загиблих героїв "Азовсталі"

Михайло Діанов: Є діти, які вже не побачать батьків. Це найстрашніше
Фото: Михайло Олександрович Діанов / Facebook
Морський піхотинець, захисник Маріуполя Михайло Діанов передав перші 3 млн грн, зібрані українцями на його лікування, Асоціації родин захисників "Азовсталі". Про це він написав у своєму Facebook.

"Як я і обіцяв, починаю передавати зібрані мені на допомогу гроші тим, хто цього потребує. Дуже багато часу і зусиль пішло на те, щоб переконатися, кому я насправді можу довіряти. Як я казав, ваші гроші – це величезна відповідальність. Перші 3 млн грн я перевів Асоціації родин захисників "Азовсталі". Організацією керують, у тому числі, самі азовстальці, і вони знають, яким сім'ям зараз найбільше потрібна допомога", – зазначив Діанов.

Він додав, що в полоні вважав кожен день як день, який наближає до свободи.

"Це був єдиний шлях як не зійти з розуму або не впасти у відчай. Кожен наступний давався все важче. Але я особисто знав, що мене вдома чекає донька. Але є й ті діти, які вже не побачать батьків. Це найстрашніше. Ці гроші підуть дітям загиблих героїв "Азовсталі", – написав морпіх.

Усі витрати на лікування Михайла Діанова взяв на себе футбольний клуб "Шахтар" Ріната Ахметова, тому зібрані пожертвування на його лікування Діанов вирішив віддати своїм побратимам.

Контекст:

Діанов (позивний Мішаня) – один із захисників "Азовсталі", чиї портрети 10 травня публікувала пресслужба "Азову". Уже тоді в нього рука була в гіпсі. Наприкінці місяця він разом із рештою захисників Маріуполя покинув завод.

21 вересня Діанов повернувся до України внаслідок обміну полоненими. Крім нього, Україна звільнила з російського полону 214 людей, зокрема 10 іноземців.

З полону морпіх повернувся у важкому фізичному стані: рука не зрослася і зараз у ній бракує 4 см кістки. Діанову потрібна операція, але спочатку військовослужбовцю необхідно набрати вагу – він втратив 40 кг, розповідала сестра.