"Мости нашої перемоги. Далі буде". Данілов опублікував фото із руйнуваннями Антонівського мосту в Херсонській області

Данілов після удару ЗСУ по Антонівському мосту чекає "продовження"
Фото: rnbo.gov.ua
Обстріляний Збройними силами України Антонівський міст через Дніпро (з'єднує Херсон із лівим берегом річки) – не останній, по якому українські військовослужбовці завдадуть удару.

Фото із руйнуваннями Антонівського мосту та відповідний коментар 27 липня у Facebook опублікував секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Мости нашої перемоги. Далі буде..." – написав на фото Данілов.

25 липня секретар РНБО України опублікував у Twitter зображення підірваного Кримського мосту та орла, який летить із частиною мосту.

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла 26 липня, що Збройні сили України пошкодили вже щонайменше три мости у Херсонській області. Окрім Антонівського – Дар'ївський і міст через дамбу Новокаховської ГЕС.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що українські військовослужбовці в ніч проти 27 липня завдали "філігранних" ударів по Антонівському мосту через Дніпро. Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський зазначив, що мосту завдано серйозних пошкоджень після "нічного відпрацювання".

Призначений РФ "заступник голови військово-цивільної адміністрації області" колаборант Кирило Стремоусов заявив, що рух мостом перекрито. Він додав, що ЗСУ також пошкодили залізничний міст через Дніпро під Херсоном.

ЗМІ публікували відео з наслідками ударів по Антонівському мосту.

За словами голови Херсонської ОВА Дмитра Бутрія, Антонівський міст після ударів ЗСУ не зруйнований, але проїзд ним неможливий. "Цим самим ЗСУ зруйнували логістичні та транспортні шляхи окупантів", – написав він у Telegram.