"Може стати добрим прикладом". Резніков прокоментував петицію про вимкення світла посольству РФ у Чехії

Резніков переконаний, що росіянам варто відчути себе на місці українців
Фото: EPA

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував у Twitter 2 грудня чеську петицію "Погасімо посольство Росії у Празі".

"Настав час терористичній державі спробувати власні ліки, відчути смак того, що вони роблять із цивільним населенням України", – зазначив він.

Міністр назвав ініціативу щодо вимкнення електрики й води посольству Росії у Празі чудовою і зазначив, що йому приємно бачити, що петиція вже набрала понад 10 тис. голосів.

"Ця ініціатива може стати добрим прикладом для наших держав-партнерів у Європі та в усьому світі", – додав Резніков.

Петиція, яка пропонує вимкнути електрику і воду будівлі російського посольства в Чехії, з'явилася 29 листопада. Станом на 2 грудня її підписало 10 596 осіб.

Контекст:

Росія веде масований обстріл критичної інфраструктури України від початку жовтня. За підрахунками "Укренерго", сталося сім хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни.

Унаслідок обстрілів і пошкоджень об'єктів енергосистеми 23 листопада чотири українські АЕС від'єднали від мережі, проблеми з електро-, водо- і теплопостачанням фіксували по всій країні. Українська енергосистема увійшла у блекаут, її поступово відновлюють, повідомляли в Міненерго.

Повністю відновити енергосистему України взимку неможливо, заявив 29 листопада голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, нардеп від "Слуги народу" Андрій Герус.