Муратов передасть гроші від продажу Нобелівської медалі у фонд допомоги біженцям з України

Під час вручення Нобелівської премії Муратов виголосив промову, в якій згадав Україну
Фото: ЕРА
Головний редактор російської "Новой газеты" Дмитро Муратов 22 березня повідомив, що передасть Нобелівську медаль у фонд допомоги біженцям з України. Про це написала "Новая газета".

"Новая газета" і я вирішили передати Нобелівську медаль премії миру 2021 року у фонд допомоги українським біженцям. Їх уже понад 10 млн. Прошу відгукнутися аукціонні доми, які виставлять на торги цю відому всьому світові нагороду", – повідомив Муратов.

Він закликав поділитися з біженцями, пораненими та хворими дітьми, які потребують термінового лікування, "тим, що ти цінуєш і що має ціну для інших".

Через напад Росії на Україну свої будинки були змушені покинути майже 10 млн українців. Про це 18 березня повідомила Організація Об'єднаних Націй.

Контекст:

Нобелівською премією миру щорічно нагороджують осіб та організації, які зробили видатний внесок у зміцнення миру. Її вручають із 1901 року.

Нобелівську премію миру 2021 року здобули дві особи – Муратов і філіппінсько-американська журналістка та письменниця Марія Ангеліта Ресса.

Під час вручення премії 10 грудня Муратов виголосив промову, в якій згадав Україну. Він повідомив 22 грудня, що передав свою Нобелівську премію миру, сума якої становила 40,2 млн руб. (приблизно 11 млн грн), на благодійні цілі.