Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова зібрав понад 60 тис. історій про війну

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова це найбільший у світі архів історій мирних жителів України, які постраждали від війни
Фото надала пресслужба Фонду Ріната Ахметова
Архів музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова щодня поповнюють нові історії мирних жителів України, які постраждали від нападу РФ на Україну. Нині архів музею містить уже понад 60 тис. історій з перших вуст. Про це повідомляють 6 лютого на сторінці Фонду у Facebook.

"Я б хотів, щоб усі ці історії не стерлися з пам'яті, щоб наші спогади залишилися назавжди. Щоб кожна людська історія з музею "Голоси Мирних" стала закликом до припинення цієї жахливої війни і недопущення подібних трагедій у майбутньому", сказав засновник Фонду Рінат Ахметов.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)


Контекст:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова – це найбільший у світі архів історій мирних жителів України, які постраждали від війни.

Розповісти свою історію можна так: написати її на своїй Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних, #розкажіть_свою_історію і запросити друзів та рідних долучитися; відвідати портал музею і натиснути "Розповісти історію"; зателефонувати на безоплатну гарячу лінію за номером 0-800-509-00.

У листопаді 2022 року музей запустив серію подкастів з інтерв'ю відомих українських і закордонних істориків, мислителів і художників.