МЗС Франції закликало притягнути до відповідальності бойовиків, які домагалися члена місії ОБСЄ на Донбасі

Одна з членів місії стала об'єктом сексуальних домагань
Фото: ЕРА

У МЗС Франції просять усі сторони конфлікту, "особливо сепаратистів", гарантувати спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ "вільний, безперешкодний і безпечний доступ до її зони відповідальності".

Міністерство закордонних справ Франції засудило інцидент із працівниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 5 травня, коли одна з членів патруля зазнала сексуального домагання з боку бойовиків. Про це йдеться на сайті посольства Франції в Україні.

"Франція рішуче засуджує будь-які перешкоди належній роботі місії ОБСЄ, зокрема зумисні й систематичні залякування на її адресу з боку сепаратистів. Відповідальні мусять бути встановлені й притягнуті до відповідальності за свої дії", – зазначили в МЗС Франції.

У дипломатичному відомстві закликали всі сторони конфлікту, "особливо сепаратистів", гарантувати місії ОБСЄ "вільний, безперешкодний і безпечний доступ до її зони відповідальності, а також долучитися до виконання Мінських домовленостей".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ.